Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Kulinarne ciekawostki

Kulinarne ciekawostki, to dział w którym znajdziesz ciekawe publikacje na temat gotowania i kuchni. Wywiady z kucharzami, porady kulinarne i wiele innych

Kuchnia przyszłości

Kuchnia molekularna polega na otrzymywaniu czystych smaków, nietypowymi sposobami. Kucharze rezygnują ze smażenia i pieczenia. Pewnie zastanawiacie się czy można w domu gotować molekularne? Odpowiedź brzmi – można. Sprawdź jak.

Więcej

Impreza z adwokatem

Podstawą do pierwszych adwokatów było awokado, które rosło naturalnie na Surinamie. Kiedy jednak Holendrzy przywieźli przepis na ten pyszny trunek na stary kontynent, nie przewidzieli podstawowego problemu – w chłodnej Holandii nie rosło awokado. Pomysłowi Holendrzy postanowili zastąpić egzotyczny owoc ...

Więcej

Sposoby na jesienną chandrę

Zacznij od dobrego śniadania. By było pełnowartościowe, a zarazem smaczne, doskonale wprawiające w dobry nastrój, polecamy NALEŚNIKI SUZETTE. Zaraz potem rozgrzejcie swe ciała KAWĄ Z KARDAMONEM, która nigdy tak dobrze nie smakuje jak o tej porze roku. Potem przygotuj się ...

Więcej

Ostry jak Naga Jolokia

Jak zmierzyć, które danie jest ostre, a które takie sobie? Przecież w zależności od firmy produkującej przyprawy cayenne i papryka będą smakować inaczej. Przepyszne halaszle też może zmieniać smak, bo inne będą proporcje dodanych składników. No i – co istotne ...

Więcej

Zdrowy obiad w kilka minut

W ferworze zmagań z codziennymi obowiązkami, sama myśl o przygotowaniu ciepłego, a do tego wartościowego posiłku, przyprawia nas o ból głowy. A przecież zdrowe gotowanie nie musi oznaczać wielu godzin spędzonych w kuchni. Niemożliwe? A jednak!

Więcej

Piwo w letniej kuchni

Piwo to nie tylko napój alkoholowy, ale także dodatek do licznych potraw. Można z niego przygotować polewkę piwną, marynatę do dań grillowych, zalewę do mięs oraz sos do dziczyzny i ryb. Piwo bywa też wykorzystywane jako środek spulchniający do ciast ...

Więcej

Małe piwo z małego browaru – lubimy to!

Polski przemysł piwowarski odżywa. Dowodem na to są coraz to nowe rodzaje piwa, które możemy kupić w… No właśnie. Niekoniecznie w markecie. Produkty mniejszych browarów dużo łatwiej nabyć w sklepie ze zdrową żywnością albo warzywniaku. Wejście do sieci to bowiem ...

Więcej

Smak wódki

Nie pomyliliście się. Smakować. Bo wódka – jak się przekonaliśmy – ma całkiem konkretny smak. I nie chodzi tylko o wódki owocowe. Od nich zacznijmy. Przemiły Szwed, każący się nazywać Per Ception zapytał nas – Polaków – dlaczego chłodzimy wódki ...

Więcej

Grill ogrodowy

Dlatego warto postarać się o odpowiednie przygotowanie produktów. Warzywa i chude mięso warto marynować w oliwie, by już po kilku minutach nie zrobiły się nieładne, wysuszone i niesmaczne. Zapewne składniki te będziemy chcieli nałożyć na patyczki do szaszłyków – warto ...

Więcej

Żurek na święta

Składniki na zakwas:1/3 szklanki mąki żytniej razowej2 szklanki wody – przegotowanej, przestudzonej3-4 ząbki czosnkukawałki (najlepiej pajdka) chleba razowego2 liście laurowe Zamiast biec do sklepu po zaczyn, nastawimy go sami. Do glinianego lub kamiennego naczynia wsypujemy jedną trzecią mąki żytniej razowej ...

Więcej