Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Finalista Bacardi Legacy Competition wyłoniony!

18 lutego b.r., podczas wielkiego finału rozegranego aż 130 metrów po ziemią, poznaliśmy zwycięzcę polskiej edycji jednego z najbardziej znanych konkursów w środowisku barmańskim – Bacardi Legacy Competition! Najlepszy okazał się Rafał Nawrot, którego koktajl – True Bacardi Desire – zdobył największe uznanie członków jury. Zwycięzca będzie reprezentował Polskę podczas międzynarodowego finału w Puerto Rico. Serdecznie gratulujemy! Nowy talent barmański odkryty! Klimat podziemnej komnaty w Wieliczce, sprzyjał wyjątkowo podniosłej atmosferze, jaka towarzyszyła wszystkim gościom i uczestnikom Bacardi Legacy Competition. Marka, która od 150 lat wyzwala kreatywność wśród barmanów z całego świata, tym razem towarzyszyła polskim finalistom konkursu a jej duch zagrzewał do walki o miano najlepszego mistrza miksologii. Do ścisłego finału zakwalifikowano trzech barmanów – Jakuba Kozłowskiego (Columbia Bar w Warszawie), Mateusza Szuchnika (Pies czy Suka w Warszawie) i Rafała Nawrota (Sky Bar Hotelu Qubus w Katowicach), którzy zmagali się z ogromnym stresem i oczekiwaniami publiczności, która licznie zgromadziła się w Wieliczce. Barmańskie umiejętności, talent do tworzenia idealnych koktajli a także zdolności związane z odpowiednią autoprezentacją oceniało zacne jury w składzie: Alejandro Ouziel (Managing Director Eastern Europe, Bacardi-Martini Polska), David Cordoba (Bacardi Global Brand Ambassador), Ryszard Maciejewski (Bacardi Brand Ambassador Polska) oraz sławy londyńskiej sceny barowej: Peter Dorelli, Richard Hunt, Stefano Cossio i Alex Cratena. Każdy z finalistów miał do dyspozycji dziesięć minut, by opowiedzieć o inspiracji, która była podstawą zaproponowanego koktajlu, opowiedzieć o pomyśle na jego nazwę a następnie go wykonać. Jako pierwszy swój koktajl – True Bacardi Desire zaprezentował barman ze Sky Baru, następnie jury oceniało kreację smaków w koktajlu Peter Pan wykonanego przez Mateusza Szuchnika. Jako ostatni wystąpił Jakub Kozłowski ze swoim drinkiem Golden Punch. Obrady jury trwały długo i były bardzo burzliwe, bowiem każdy z finalistów prezentował umiejętności na najwyższym poziomie. Wybór był naprawdę trudny, ale ostatecznie zwyciężył Rafał Nawrot, który poza stworzeniem idealnego koktajlu, urzekł jury swoją determinacją i ogromną ambicją. Rafał nie krył radości „Jestem bardzo szczęśliwy i dziękuje za takie wyróżnienie! Barmaństwo to całe moje życie. Z dumą będę reprezentowała Polskę na finale w Puerto Rico i walczył z całych sił o wygraną”. Przepis na sukces z Bacardi Superior Zwycięski koktajl – True Bacardi Desire, to kwintesencja marki Bacardi. „Zrodził się z połączenia entuzjazmu, ciężkiej pracy oraz miłości do barmaństwa. Stworzony ze starannym kunsztem i pasją” – mówi Rafał Nawrot. Koktajl urzekł jury swoim smakiem i sposobem przygotowania. Stał się symbolem niekwestionowanego talentu i pasji zwycięzcy. „Jesteśmy dumni, że sztuka barmańska w Polsce tak się rozwija i że możemy być częścią tego procesu. Z nieukrywaną satysfakcją obserwowaliśmy zmagania naszych finalistów, którzy niewątpliwie należą do elity młodych talentów barmańskich. Będziemy obserwować ich dalsze sukcesy i cieszymy się, że stali się częścią Bacardi Legacy Competition” – powiedziała Anna Kochańska, Brand Manager Bacardi. Zobaczcie jak smakuje sukces w wykonaniu Rafała Nawrota! True Bacardi Desire 30 ml Bacardi Superior 20 ml Offley Ruby Porto 10 ml Monin Edelflower Sirup 10 ml świeżo wyciśniętego soku z limonki 10 ml DeKuyper Oranje Bitter 5 ml Rosolisu Różanego Wszystkie składniki shakerujemy i podajemy w specjalnym kieliszku. Kieliszek serwujemy na srebrnej paterze w asyście suszonych kwiatów hibiskusa oraz kokosanki – tradycyjnego, polskiego ciastka. Serdecznie gratulujemy zwycięzcy i trzymamy mocno kciuki za występ w Puerto Rico!