Anyż gwiaździsty to aromatyczny symbol świąt. Ma intensywny smak, działa uspokajająco i wspiera trawienie. Anyż rozgrzewa, uspokaja i wspiera odporność. Sprawdź właściwości anyżu i najlepsze świąteczne przepisy. Właściwości anyżu Łagodzi kaszel i przeziębienia. Działa przeciwzapalnie. Uspokaja i relaksuje. Poprawia trawienie. ...
Wokół stołu, kuchni i gotowania – Znajdziesz tu wszystko co potrzebne do przyrządzenia wyśmienitych potraw: książka kucharska, dodatki i produkty spożywcze.
Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy
Imbir to jedna z najstarszych leczniczych przypraw świata. Rozgrzewa, wzmacnia odporność, działa przeciwwirusowo i poprawia trawienie. Zimą jest niezastąpiony – szczególnie w świątecznych napojach i wypiekach. Właściwości zdrowotne imbiru Wzmacnia odporność – działa przeciwwirusowo i przeciwbakteryjnie. Rozgrzewa i pomaga przy ...
Cynamon – superprzyprawa na zimę! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które pokochasz
Poniższe przepisy zawierają frazy kluczowe, dzięki czemu świetnie sprawdzą się w artykułach sezonowych lub kulinarnych. 1. Świąteczne pierniczki z cynamonem – miękkie i aromatyczne Składniki: 2,5 szklanki mąki 2 łyżki cynamonu cejlońskiego 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka kakao ½ szklanki ...
Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać
`Poznaj najważniejsze właściwości zdrowotne jagód. Dowiedz się, jak wpływają na wzrok, odporność, serce i cukier. Naturalny sposób na zdrowie!`
Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?
Kawa specjalna, znana również jako „specialty coffee”, to kawa, która spełnia najwyższe standardy jakościowe na każdym etapie produkcji – od uprawy ziarna, przez zbiór i obróbkę, aż po palenie i parzenie. Aby kawa mogła zostać zaklasyfikowana jako specjalna, musi uzyskać ...
Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.
Wśród tysięcy produktów, ustawionych na sklepowych półkach, znajdziemy również takie, które mają za zadanie realnie wspierać nasze zdrowie. Aby pomóc konsumentom w ich odnalezieniu i wprowadzeniu do codziennego menu, stworzono tzw. listę super food. Przeglądając jej spis, wśród drogocennych składników, ...
Otręby żytnie – smak zdrowia
Świadome odżywianie i zdrowa dieta dzisiaj to bardzo łatwe zadanie w porównaniu do sytuacji sprzed 10 czy 15 lat. Obecnie bez problemu można znaleźć nie tylko informacje o tym, jak wprowadzać wartościowe składniki do swojego jadłospisu, ale również produkty do ...
Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom
Według Food Research Institute około 75% Polaków deklaruje codzienne picie kawy, a połowa twierdzi, że rozpoczyna dzień z filiżanką małej czarnej. Skoro kawa jest tak ważna także dla Twoich pracowników, nie może zabraknąć jej w firmowej kuchni. Tym bardziej, że ...
Najlepsze sposoby na przyspieszenie gotowania – czyli jak oszczędzić czas w kuchni?
Obiady lub obiadokolacje jemy codziennie, a przynajmniej powinniśmy, by organizm był zdrowy i dobrze odżywiony. Jednak w natłoku codziennych spraw trudno znaleźć wystarczająco dużo czasu, by od podstaw przygotować pełnowartościowy posiłek. Co zrobić, by gotowanie zajmowało mniej czasu? Czy można ...
Serowe mity
Jaki jest ser, każdy widzi. Podobno. Dzisiaj chcemy wspólnie z Wami rozprawić się z różnymi obiegowymi prawdami na temat sera, które jednak nie mają zbyt wiele wspólnego z rzeczywistością. Przejdźmy do konkretów. Mit #1: Sery tuczą – każdy pokarm ...















