Przygotować szpinak możemy na wiele sposobów. Większość nas decyduje się na szpinak mrożony, siekany, ponieważ jest on łatwiejszy w przygotowaniu. Jednak świeży szpinak również jest łatwym produktem w kuchni. Niezależnie od tego jaką formę szpinaku wybierzemy, w kuchni możemy wykorzystać ...
Wokół stołu, kuchni i gotowania – Znajdziesz tu wszystko co potrzebne do przyrządzenia wyśmienitych potraw: książka kucharska, dodatki i produkty spożywcze.
Pyszności z malin – czyli jak korzystać z bogactwa lata 2.
Maliny są jednymi z naszych ulubionych owoców, które pojawiają się późnym latem. Kiedy pojawiają się w sklepach, zaczyna się malonowe szaleństwo. Jednak maliny szybko się psują i najlepiej spożyć je w ciągu dwóch dni. Jakie są najlepsze sposoby na wykorzystanie ...
Nasiona chia – łatwe i szybkie przepisy
Nasiona szałwii hiszpańskiej są teraz niezwykle modne w kuchni. Ten produkt wprowadza do naszej diety wiele dobrego i każdy z nas powinien zapoznać się z jego właściwościami. Są one bogate w witaminy i minerały. Mają pozytywny wpływ na nasze zdrowie, ...
Łatwe przepisy z moreli
Morele możemy przygotować na wybrany sposób, na ciepło i zimno. Możemy zrobić z nich lody lub pyszny sorbet. Możemy podawać je z alkoholem. To od nas zależy w jaki sposób będziemy podawać te słodkie owoce. Sprawdźmy jakie są najlepsze przepisy ...
Kurki – najlepsze przepisy na dania z kurkami
Kurki możemy znaleźć w lasach, ale jeśli nie jesteśmy fanami grzybobrania, to z łatwością znajdziemy je w sklepach spożywczych. Są one takie miękkie, złociste i chrupiące, nie da się im oprzeć. Dlatego stworzyliśmy zestaw najlepszych przepisów na dania z kurkami. ...
Jak zrobić domowy makaron najciekawsze przepisy
Makaron jest produktem, który uwielbiamy i często używamy w kuchni. Najczęściej decydujemy się na jego kupno, ale przecież możemy go zrobić sami. To nic trudnego, oto kilka prostych przepisów na domowy makaron. Przepis na maron Do jego przygotowana będziemy potrzebować: ...
Jak wykorzystać szpinak w kuchni
Świeży lub mrożony, to nie ma znaczenia. I tak jest on niezwykle wartościowym produktem, który ma w sobie wiele witamin i minerałów. Szpinak ma w sobie kwas foliowy, który jest niezbędny nie tylko dla kobiet w ciąży, ale i dla ...
Jak wybrać wino do potrawy
Wiele osób ma problem w doborem odpowiedniego wina do danej potrawy. Nie jest to wcale tak trudne zadanie. Zasady dopasowywania wina do smaku, są niezwykle proste, a wino samo w sobie może być dla nas podpowiedzią. Kolor wina ma znaczenie ...
Jak przygotować humus
Humus jest przysmakiem, który każdy z nas zna, lubi, ale nie wszyscy wiemy jak go przygotować. A do tego nie są potrzebne umiejętności kulinarne. Wystarczy kilka chwil – i mamy gotowy humus. Składniki Do przygotowania humus, potrzebujemy 400 gram, ugotowanej ...
Jagodowe desery
Zaczyna się sezon na jagody. Może być dla nas idealnym dodatkiem do wielu deserów. Jednak wiele osób nie wie co z nimi zrobić, kiedy ma je już w swojej kuchni. Często zdarza się tak, że jedyne co robimy z jagodami, ...