Bulion podgrzewamy. Pomidory obieramy ze skórki. Blendujemy wraz z czosnkiem, bazylią, ostrą papryczką i wodą kokosową. Przyprawiamy powstałą miksturę. Wlewamy do bulionu i gotujemy 5 minut.
Przepisy kulinarne na szybkie i wykwintne dania główne, przepisy na potrawy z całego świata, które z łatwością zrealizujesz w swojej kuchni bez pomocy kucharza !
Lekka zupa na lato – z marchewki i ziemniaków
>>>
Polewa truskawkowo-malinowa
ZOBACZ WYKONANIE >>>
Grillowana gruszka – doskonale smakuje ze stekiem
Przedstawiamy Wam przepis na grillowaną gruszkę, która doskonale smakuje w połączeniu ze stekiem. Gruszki przecinamy i usuwamy gniazda. Możemy obrać je ze skórki, ale nie jest to konieczne. Gruszki nacieramy olejem z pestek winogron Grillujemy około 10 minut, ...
Jogurtowe lody z truskawkami i cytryną
Truskawki łączymy z sokiem z cytryny dodajemy ubitą na sztywno śmietanę. Po chwili dodajemy jogurt. Całość zamrażamy około 5 godzin, jednak mieszamy je co godzinę.
Jogurtowo-miodowe smoothie z awokado
zobacz wykonanie >>>
Ciasteczka z gałką muszkatołową i cynamonem
>>
Chłodnik z cukinii i świeżej kolendry
wykonanie na następnej stronie >>>
Soczysta zapiekanka z szynką i ananasem
1. Makaron gotuję w osolonej wodzie. Ziemniaki również gotuję przez 7 minut. 2. Otwieram puszkę ananasa, odlewam sok. 3. Z kukurydzy odlewam wodę i dodaję do ananasa. 5. Cebule kroję. 6. W misce mieszam sok z ananasa ze śmietaną i jajkami. Dodaję ...
Krem z groszku, szpinaku i bazylii
ZOBACZ WYKONANIE TEGO PRZEPISU >>>