W średniej misce wymieszaj proszek do pieczenia, mąkę, cukier i sól. Dodaj mleko, masło orzechowe, ekstrakt waniliowy, jajka i olej roślinny. Mieszaj, aż uzyskasz gładką masę. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Naleśniki smaż około 3-4 minut, aż się zarumienią. Podawaj ...
Przepisy kulinarne wegetariańskie – Potrawy bez mięsa na obiad, śniadanie, z naszym przepisem zrobisz to danie! Najlepsze przepisy kulinarne na dania wegetariańskie!
Imbirowy krem marchewkowy
Zimowy zupa marchewkowa z imbirem/Winter carrot soup with ginger Data: 2 lutego 2015 Autor: ouce81_cls Komentarze: 2 komentarzy 0FLARES Twitter 0Facebook5 Zimowy brak świeżych warzyw doskwiera chyba każdemu, no ale trzeba sobie jakoś radzić! Warzywa korzeniowe tak poularne w Polsce tylko czekajó na ...
Zapiekanka z brukselką i ziemniakami
Brukselkę obieramy z zewnętrznych liści, po czym gląb nacinamy na krzyż. Gotujemy w osolonym wrzątku przez około 5 minut. Posiekaną cebulę szklimy na oleju. Ziemniaki kroimy w kawałki. Mleko i śmietanę mieszamy podgrzewając na małym ogniu. Dodajemy w trakcie: pokrojone ...
Wegetariańskie burgery z warzyw i czerwonej fasoli
Obierz i podsmaż czosnek. Dodaj tartą marchewkę i cukinię. Podduś, aż będą miękkie. Dodaj przyprawy, pietruszkę, odsączoną fasolę i kaszę mannę. Uformuj kotleciki, a następnie obtocz w sezamie lub innej panierce. Smaż na minimalnej ilości tłuszczu. Więcej wegetariańskich dań ...
Makaron z pieczoną dynią, suszonymi pomidorami i miętą
Ugotuj makaron w osolonej wodzie. Na patelni podsmaż czosnek i pomidory suszone. Plastry dyni upiecz w piekarniku, potnij na mniejsze kawałki i dodaj do pomidorów, wymieszaj. Dopraw pieprzem. Podawaj ze świeżą miętą. SPRAWDŹ RÓWNIEŻ: Risotto z cukinią
Zapiekanka ziemniaczana w sosie śmietanowym
Ziemniaki obieramy i myjemy, po czym kroimy na około 3 mm plasterki. Przekładamy ziemniaki w plasterkach do garnka, zalewamy mlekiem, śmietaną, doprawiamy solą, pieprzem, musztardą, gałką muszkatołową i posiekanym czosnkiem. Całość gotujemy przez około 10 minut. Piekarnik nagrzewamy do 200 ...
Wegetariańskie kotlety z kaszy jaglanej
Ugotuj kaszę. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż. Pieczarki opłukaj i pokrój w plastry, a następnie również podsmaż na oleju. Gdy będą gotowe, pokrój je na mniejsze kawałki lub rozdrób za pomocą blendera. Płatki owsiane zmiel w młynku. Natkę ...
Sałatka z pieczoną dynią – idealna do pracy!
Plastry dyni włóż do naczynia żaroodpornego, polej oliwą z oliwek i posyp pieprzem. Piecz dynię w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut. Umyj i osusz rukolę. Dodaj plastry dyni, nasiona granatu, ser kozi. Przygotuj sos. Wymieszaj wszystkie składniki i ...
Gruszkowe risotto z orzechami nerkowca i serem pleśniowym
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj ryż i smaż przez około 4 minuty, aż nabierze złocistego koloru. Do ryżu stopniowo dolewaj po kilka łyżek bulionu. Ryż musi wchłonąć cały bulion. Na drugiej patelni rozpuść dwie łyżki masła i dodaj ...
Risotto z buraczkami
Piekarnik nagrzewamy do 180 *C. Buraki myjemy i kroimy na ćwiartki. Przekładamy je do żaroodpornego naczynia, skrapiamy oliwą, posypujemy solą i pieczemy około 50 minut (do momentu aż buraki będą miękkie). Upieczone buraki odstawiamy do przestygnięcia, po czym je obieramy ...