Pyszne i treściwe danie- curry z warzywami.
składniki:
- 2 udka z rosołu
- 1/3 opakowania mrożonej mieszanki chińskiej
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki śmietany
- łyżka mąki
- 3 łyżki curry
- pół szklanki bulionu
- pół szklanki mleka
- przyprawa orientalna
- sól
- pieprz
- olej
- pół szklanki bulionu
- pół szklanki mleka
- 2 łyżki mleka
- 2 łyżki śmietany
przyrządzanie:
- Udka obierz z kości i skóry, posyp przyprawami.
- Warzywa chińskie wrzuć do wrzącej wody i ugotuj.
- Ugotowane warzywa zmieszaj z kurczakiem i smaż na patelni z przyprawami- czosnek, sól, pieprz, czerwona papryka.
- Ugotuj ryż.
- Zmieszaj bulion i mleko z curry i śmietaną. Na patelni rozpuść 2 łyżki masła, dodaj mieszankę bulionu, mleka, śmietany i curry.
- Zagęść mąką.
- Możesz przyprawić solą i pieprzem.