Zmodyfikowany przepis na kutię z brązowym ryżem na czele. Smakuje lepiej niż oryginał!

składniki:
- woreczek brązowego ryżu
- niepełna szklanka miodu
- garść suszonych śliwek bez pestek
- garść rodzynek
- 4 łyżki masła
- łyżka cukru
- cynamon
- garść dowolnych orzechów
przyrządzanie:
- Śliwki umyć, zalać gorąca wodą i odstawić na 3 godz.
- Ugotować (w tej samej wodzie,) zmiksować z miodem i cynamonem.
- Rodzynki przelać wrzątkiem, osączyć.
- Orzechy pokroić na drobno
- Ryż ugotować, następnie odcedzić.
- Wymieszać ryż z masą śliwkową i rodzynkami, przełożyć do pojemnika, wstawić do lodówki, najlepiej na noc!
- Przed podaniem polać roztopionym masłem
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














