Tradycyjne łazanki z kiełbasą.

składniki:
- 250 g makaronu
- 500 g kapusty
- 2 cebule
- 10 pieczarek
- kiełbasa
- 3 łyżki oleju
- pieprz
przyrządzanie:
- Kapustę pokrój, włóż do garnka, podlej ciepłą wodą, gotuj 40 minut.
- Obierz dwie cebulę i pokrój w kostkę, zrumień na oleju. Dołóż pokrojone kiełbasę i pieczarki.
- Podsmaż wszystko razem. Przełóż do kapusty.
- Dopraw sola i pieprzem.
- makaron ugotuj i dodaj do kapusty.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














