Lekka sałatka, z dodatkiem mięsa z indyka.
składniki:
- 300 g piersi z indyka
- 1 opakowanie ulubionej sałaty lub mix sałat
- pół puszki kukurydzy
- 1 opakowanie kiełków mieszanych
- 1 duża marchewka
- 15 oliwek
- sól
- pieprz
- sok z połówki cytryny
- 5 łyżek oliwy
przyrządzanie:
- Piersi z indyka pokrój w kostkę. Rozgrzej 1 łyżkę oliwy i przesmażaj na niej indyka przez ok. 10 minut.
- Pod koniec smażenia dopraw solą i pieprzem, pozostaw by przestygł.
- Sałatę lodową porwij, kukurydzę odsącz, marchewkę obierz i pokrój wzdłuż na cienkie plastry, oliwki pokrój w plasterki.
- Wszystkie składniki wymieszaj, dopraw sola i pieprzem, skrop sokiem z cytryny i oliwą.