Lukier to polewa do ozdabiania tortów, ciast, pączków lub pierników. Poniższy przepis jest sprawdzony, łatwy w przygotowaniu, świetnie smakuje i szybko zastyga.
Składniki:
- 3 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka ciepłej wody
Przygotowanie:
- Sok z cytryny połącz z cukrem pudrem i wodą.
- Wszystko mieszaj aż do uzyskania gładkiej lśniącej masy.
- Gdy lukier jest już gotowy możesz go polać po cieście.
Stosuję ten przepis od lat. Jestem z niego bardzo zadowolona. Jeszcze nigdy mnie nie zawiódł zawsze wychodzi świetnie wszystkim bardzo smakuje a poza tym szybko zastyga.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













