Szukasz pomysłu na obiad w max 20 minut? A może szukasz wegetariańskiego przepisu na zapiekankę? Chyba, że jesteś miłośnikiem dań ze szpinakiem i fetą? Jeśli na któreś z tych pytań odpowiedziałeś twierdząco, to koniecznie poznaj nasz autorski przepis na makaron ze szpinakiem w wersji zapiekanej. P Y S Z N O Ś C I !!!
składniki:
- makaron wstążki - porcja
- szpinak świeży - 3 garści lub mrożony 4-5 kulek
- świeży pieprz
- oliwa
- cebula
- ser feta oraz pleśniowy
- sól
przyrządzanie:
- Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie.
- Na patelni podgrzewam oliwę, dodaję cebulę, duszę około 5 minut.
- Dodaję świeży szpinak lub mrożony i smażę około 2 minuty (świeży) około 8 (mrożony)
- W międzyczasie smarują naczynie oliwą, sery kroję w kostkę, mielę świeży pieprz
- Ugotowany makaron łączę z resztą składników, przekładam do naczynia i wkładam do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piekę 12 minut.