składniki:
- 30 dag zmiksowanych truskawek
- 4 zmiksowane kiwi
- 160 ml śmietanki 30%
- 125 dag serka mascarpone
- łyżeczka cukru pudru
- biszkopty
przyrządzanie:
- Śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Dodaj serek mascarpone i delikatnie wymieszaj mikserem.
- Na dnie pucharka ułóż warstwę kiwi, na to połóż 3, 4 połamane biszkopty, masę z serka mascarpone i na wierzch zmiksowane truskawki.
- Dla ozdoby na wierzchu możesz zrobić kleks z kiwi.
- Wstaw do lodówki na 1 godzinę, żeby się schłodziło.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















