Tradycyjne guacamole w nieco innej wersji. Tym razem dodajemy świeżą miętę. Jak wyszło? Zasmakujcie sami!

składniki:
- dojrzałe awokado
- 1 łyżeczka soku z limonki
- sól
- 1 mały ząbek czosnku
- kilka listków świeżej mięty
przyrządzanie:
- Miętę posiekać w siekaczu na bardzo drobno.
- Z awokado wyciągnąć pestkę i wydrążyć miąższ.
- Rozgnieść na pastę, dodać sok z limonki, sól, miętę i rozgnieciony czosnek. Całość wymieszać.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














