Uszka to sztandarowy dodatek świąteczny! Dzisiaj sprawdzony przepis - prosto od babci! Najsmaczniejsze uszka do barszczu na świecie!
składniki:
FARSZ BOROWIKOWY:
- 40 g suszonych borowików
- 1 szklanka wody
- 3 cebulki szalotki lub 1 zwykła
- 2 łyżki masła lub oleju lnianego
- sól i drobno zmielony pieprz
CIASTO PIEROGOWE (NAJLEPSZE):
- 300 g mąki pszennej (tortowej, typ 450)
- szczypta soli
- 200 ml wrzącej wody
- 30 g masła
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















