Propozycja na nalewkę dobrą na trawienie.

składniki: 
- 2 łyżki dziurawca
 - łyżka mięty
 - łyżka cukru
 - 250 ml spirytusu
 
przyrządzanie:
- Zioła zalać (każde osobno) szklanką wrzątku, parzyć pod przykryciem 25 minut.
 - Odcedzić , połączyć napary, osłodzić, dodać spirytus.
 - Można pic po 3 dniach.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














