Ogórki małosolne z naszego przepisu są gotowe już po dwóch dniach. Dla bardziej cierpliwych odwdzięczą się niesamowitym smakiem, aromatem i chrupkością. Idealne do kanapki a jeszcze lepiej solo - do ręki.
składniki:
- ogórki gruntowe ( małe i jędrne)
- 4-5 ząbków czosnku
- 1 pęczek koperku
- korzeń chrzanu
- liście porzeczki, wiśni
- 2 łyżki soli na 1,5 l wody
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















