Francuzi znają się na kuchni! Tamtejsze dania zaskakują smakiem i aromatem. Jeżeli chodzi o desery, to także nie pozostają w tyle. Dziś przedstawiamy prawdziwie francuski przepis na krem brulee. Udowadniamy, że wcale nie jest to czasochłonny smakołyk! Sami się zdziwicie, jak łatwo go przygotować.
składniki:
- 500 ml śmietanki kremówki 36%
- 6 żółtek
- 1/3 szklanki cukru
- 1 laska wanilii
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















