Szklanka świeżo wciśniętego soku, wypita na śniadanie to duża porcja wapnia. Owoce sezonowe znikają, a cytrusy są zawsze. Niektórzy mówią, żeby nie jeść cytrusów w zimie. Cóż, co człowiek, to zdanie. W kuchni jesteśmy wolne. W życiu bądźmy czasem cytrusowe!
W kuchni
Owoce cytrusowe to doskonała przekąska. Cząstki pomarańczy, mandarynki czy grejpfruta zaspokoją nasz głód między posiłkami. To nie jedyne zastosowanie tych owoców. Cytrusy mogą być dodatkiem do deserów, omletów i drinków. To także składniki wielu dań. Koniecznie wypróbuj nasz przepis. Dowiesz się w jak niebanalny sposób, wykorzystałam te owoce!
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















