Wszyscy kochamy czekoladę, a lato to sezon na świeże owoce. Dlatego warto połączyć te dwa składniki. Takie połączenie będzie doskonałą przekąską na grilla. Zachwycone będą nie tylko dzieci, ale i dorośli. Sprawdź jak łato je przygotować.
Jeśli nie masz specjalnego pojemnika to rozpuszczania czekolady, to z łatwością możesz go stworzyć sama. Wystarczy ceramiczne naczynie, które postawisz nad świecznikiem. Pamiętaj tylko, żeby świecznik miał oddzielny otwór z boku, tylko wtedy świeczka będzie mogła się palić po nałożeniu na świecznik miski ceramicznej. Do miseczki nad świeczką wrzucamy pokruszoną czekoladę i wlewamy odrobinę mleka.
Należy doczekać kila minut, by czekolada dokładnie się rozpuściła i zmieszała z mlekiem. Po tym czasie możemy w niej maczać owoce pokrojone na kawałki. Jest to pierwszy sposób, na owoce w czekoladzie. Drugim sposobem możemy je przygotować jeszcze w domu, rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i maczać w czekoladzie kawałki owoców. Po zanurzeniu płożyć je na papierze do pieczenia, do wyschnięcia.