Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Chłodnik truskawkowy

Chłodnik truskawkowy

6 przepisów z użyciem KURKUMY

6 przepisów z użyciem KURKUMY

Kto nie powinien jeść RABARBARU?

Kto nie powinien jeść RABARBARU?

Czy stokrotki są jadalne?

Czy stokrotki są jadalne?

Sos Aioli

Sos Aioli

CANNELLONI- 3 przepisy na włoski przysmak!

CANNELLONI- 3 przepisy na włoski przysmak!

Orzeźwiający deser z mango, pomarańczy i galaretki!

Orzeźwiający deser z mango, pomarańczy i galaretki!

Czym różnią się oliwki czarne od zielonych?

Czym różnią się oliwki czarne od zielonych?

SYROP KLONOWY – 3 ciekawostki

SYROP KLONOWY – 3 ciekawostki

Muffiny bekonowo- serowe

Muffiny bekonowo- serowe

Który łosoś jest lepszy: atlantycki czy norweski?

Który łosoś jest lepszy: atlantycki czy norweski?

10 inspiracji na przygotowanie pysznych ciasteczek

10 inspiracji na przygotowanie pysznych ciasteczek

Gruszki w zalewie cytrynowej

Gruszki w zalewie cytrynowej

HOMARY- 3 ciekawostki, zalety spożywania

HOMARY- 3 ciekawostki, zalety spożywania

Jak usunąć plamy z tłuszczu?

Jak usunąć plamy z tłuszczu?

WĄTRÓBKA- 4 proste przepisy na jej wykorzystanie

WĄTRÓBKA- 4 proste przepisy na jej wykorzystanie

Pączki z czekoladą- prosty przepis

Przygotowanie dobrych, puszystych pączków jest na prawdę proste i wcale nie trzeba do tego specjalnych cukierniczych zdolności. Pączki można nadziewać marmoladą, polać lukrem z dodatkiem skórki pomarańczowej  lub oblać czekoladą i posypać orzechami.  

składniki:
 

  • 500 g mąki pszennej tortowej
  • 250 ml mleka
  • 50 g świeżych drożdży
  • 5 żółtek
  • 1 jajko
  • 60 g cukru pudru
  • 40 g masła
  • 1 łyżka wódki
  • 1 łyżka cukru
  • smalec 0.5 kg
Składniki na polewę:
  • 50 g mlecznej ciemnej czekolady
  • garść orzechów włoskich

przyrządzanie:

SPRAWDŹ WYKONANIE >>>>>>>>>>

uwagi:

PRZEPIS I ZDJĘCIE POCHODZĄ Z BLOGA KUKUŁECZKI.PL >>>>>>>>>>>KLIK>>>>>