Tradycyjna potrawa Hiszpanów, bardzo aromatyczna i kusząca.

składniki:
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 400 g okrągłego ryżu
- pół łyżeczki szafranu w proszku
- 1,5 l bulionu warzywnego
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 3 pomidory
- 300 g filetu z piersi kurczaka
- 1 czerwona papryka
- sól, pieprz
- 200 g kiełbasy chorizo
- 200 g mrożonego groszku
- 350 g małży
- 200 g mrożonych krewetek
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
przyrządzanie:
SPRAWDŹ PRZEPIS >>>>>>>>>>>>>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














