Ciekawe danie warte wypróbowania.
składniki:
- 750 g mięsa mielonego
- 6 papryk
- jajko
- bułka
- bułka tarta
- cebula
- szczypiorek
- 250 g pomidorków koktajlowych
- przecier pomidorowy
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Mięso mielone przełóż do miski. Wbij jajko i dodaj namoczoną w wodzie lub mleku bułkę.
- Posyp dwiema łyżkami bułki tartej i wymieszaj.
- Do mięsa dodaj zeszkloną na maśle cebulę i posiekany szczypiorek.
- Pomidorki koktajlowe pokrój w ćwiartki i dodaj do farszu.
- Całość dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.
- Papryki umyj i odkrój górną część. Wydrąż pestki ze środka.
- Przygotowanym farszem napełnij papryki i przykryj.
- Włóż je do naczynia żaroodpornego i zalej szklanką przegotowanej wody z łyżką przecieru pomidorowego.
- Wstaw na godzinę do piekarnika na 180 stopni C.