Zrobisz go w 10 minut. Użyjesz do makaronu, warzyw pieczonych czy ryb. Parmezanowy sos poleca się! Bardzo aromatyczny, bardzo prosty czyli dokładnie taki, jaki lubimy najbardziej!

składniki:
- 10 dag parmezanu
- ząbek czosnku
- 3 filety anchois
- 1/2 kubka kwaśnej śmietany (100 ml)
- mały jogurt naturalny
- 1/2 szklanki mleka
- sól, pieprz
- łyżka soku z cytryny
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














