Przepis na ciekawe danie- warte wypróbowania.

składniki:
- brokuł
- 1/4 kapusty włoskiej
- 4 jajka
- 4 łyżki bułki tartej
- pół łyżeczki soli morskiej
- pól łyżeczki białego pieprzu
- 300 g żółtego sera
- 3 ząbki czosnku
- por
- pęczek natki pietruszki
- oliwa
przyrządzanie:
- Czosnek przeciśnij przez praskę. Ser zetrzyj na tarce, odłóż 1/4. Natkę posiekaj. Brokuł podziel na różyczki.
- Ułóż je w garnku do gotowania na parze wraz z kapustą. Ugotuj, ostudź i zmiksuj.
- Jajka lekko ubij, dodaj masę. Por pokrój w piórka, usmaż na oliwie, przestudź i połącz z masą warzywną.
- Dodaj czosnek, bułkę tartą, 3/4 żółtego sera i pietruszkę, dopraw solą i pieprzem.
- Masę wylej na blachę wysmarowaną tłuszczem. Piecz w temperaturze 180 stopni C przez 30 minut.
- pod koniec posyp startym serem i piecz, aż się zarumieni.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














