Pasztet domowy, z wykorzystaniem warzyw z rosołu. Zdrowo i nietypowo czyli tak jak lubimy najbardziej!
składniki: 
- około pół kilo warzyw z rosołu
 - 1 szklanka fasoli
 - 2 szklanki ryżu
 - 4 cebule
 - 4 ziemniaki
 - 1,5 szklanki bułki tartej
 - ulubione przyprawy
 
przyrządzanie:
Z rosołu wybierz warzywa i odcedź je na sitku, a następnie zmiel w maszynce do mięsa. Ryż, fasolę ugotuj do miękkości. Obierz cebulę i czosnek, a następnie zeszklij je na oliwie. Ziemniaki ugotuj. Odstaw.
Zmiel w maszynce ugotowany ryż, fasolę, ziemniaki, dodaj do tego przypraw, które lubisz. Możesz sypnąć nieco zieleniny, świeżego koperku, pietruszki. Połącz wszystkie składniki razem. Dodaj bułkę tartą. Porządnie- najlepiej rękoma wymieszaj wszytko na jednolita masę.
Piekarnik nastaw na 180 stopni. Umieść w nim naczynie- blaszkę z wodą.
Przygotuj sobie formę do zapiekania pasztetu. Wysmaruj ją oliwą. Włóż do niej masę.
Piecz około 1,5 h.
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















