Pyszna i aromatyczna przekąska.
składniki:
- 250 g pieczarek
- 2 duże ząbki czosnku
- 6 liści laurowych
- łyżeczka soku z cytryny
- łyżeczka zmielonego pieprzu
- sól
- pieprz
- papryczka pepperoni
- 4 łyżki natki pietruszki
przyrządzanie:
- Czosnek pokrój w drobną kostkę. Pepperoni potnij na cienkie paski.
- Pieczarki umyj, osusz i włóż do naczynia żaroodpornego..
- Dodaj liście laurowe, posyp czosnkiem, pepperoni i pieprzem, oraz dodaj szczyptę soli.
- Skrop delikatnie sokiem z cytryny, a następnie polej oliwą.
- Wstaw na 6 minut do piekarnika na 180 stopni C, potem zwiększ do 220 stopni C na następne 5 minut.
- Podczas pieczenia mieszaj pieczarki co jakiś czas.