Pyszna i aromatyczna przekąska.

składniki:
- 250 g pieczarek
- 2 duże ząbki czosnku
- 6 liści laurowych
- łyżeczka soku z cytryny
- łyżeczka zmielonego pieprzu
- sól
- pieprz
- papryczka pepperoni
- 4 łyżki natki pietruszki
przyrządzanie:
- Czosnek pokrój w drobną kostkę. Pepperoni potnij na cienkie paski.
- Pieczarki umyj, osusz i włóż do naczynia żaroodpornego..
- Dodaj liście laurowe, posyp czosnkiem, pepperoni i pieprzem, oraz dodaj szczyptę soli.
- Skrop delikatnie sokiem z cytryny, a następnie polej oliwą.
- Wstaw na 6 minut do piekarnika na 180 stopni C, potem zwiększ do 220 stopni C na następne 5 minut.
- Podczas pieczenia mieszaj pieczarki co jakiś czas.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














