Pyszna zupa pieczarkowa z dodatkiem estragonu.

składniki:
- 25 g masła
- cebula
- 500 g pieczarek
- 800 ml bulionu warzywnego
- 2 łyżki estragonu
- 100 ml śmietanki 18%
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Pieczarki i cebulę posiekaj w gruba kostkę.
- W rondlu rozpuść połowę masła i podsmażaj na nim cebulę przez około 10 minut.
- Dodaj resztę masła i przez kolejne 10 minut podsmażaj pieczarki lekko je rumieniąc.
- Dodaj bulion i estragon, gotuj pod przykryciem około 20 minut.
- Zmiksuj blenderem, dodaj śmietankę, dopraw solą i pieprzem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














