Interesujące połączenie mięsa z owocami.

składniki: 
- szynka wieprzowa
- 3 ząbki czosnku
- 30 dag suszonych moreli
- szklanka bulionu
- łyżka majeranku
- sól, pieprz
- łyżeczka ostrej papryki
- łyżka oleju
przyrządzanie:
- Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj bulion.
- Dodaj przyprawy i zalej szynkę. Marynuj 2 godziny.
- Następnie obsmaż szynkę na złoto na oleju, zrób nożem nacięcia i włóż kawałki moreli.
- Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz 2 godziny w temp. 180 stopni C pod przykryciem.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














