Mięsne pulpety z dodatkiem świeżego tymianku doskonale komponują się z maślanymi ziemniakami i fasolką. Poznaj nasz przepis!
składniki: 
- 2 piersi z kurczaka
 - 1/2 szklanki mleka
 - 1 żółtko
 - pół bułki lub 2 kromki chleba
 - kilka gałązek świeżego tymianku
 - sól
 - pieprz
 - kawałek startego żółtego sera
 - 1 ząbek czosnku
 
przyrządzanie:
- Bułkę wkładamy na pół godziny do miski z mlekiem i wodą (pół na pół).
 
- Mięso mielimy, dodajemy jedno żółtko, czosnek, bułkę, ser i przyprawy. Wszystko mieszamy i wyrabiamy na małe pulpety.
 
- Kulki układamy na blasze wyłożonej papierem dopieczenia. Pieczemy w 200 stopniach przez około 35 – 40 minut.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














