Pyszne i sycące. Tradycyjne pierogi leniwe

składniki:
- 500 g sera białego półtłustego
- 2 jajka
- 400 g mąki
- 3 łyżeczki cukru
- bułka tarta
- masło
- sól
przyrządzanie:
- Białka oddziel od żółtek i ubij. Do miski z serem dodaj żółtka, wymieszaj. Następnie połącz z pianą z białek i całość umieść na stolnicy wysypanej mąką. Dodaj sól i cukier i wgnieć dostateczną ilość mąki, tak by dało się formować wałki o średnicy 3 cm.
- Wrzuć do wrzącej wody i gotuj, aż wypłyną na wierzch. Podawaj z podsmażoną na maśle bułką.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














