składniki:
- 1 kg karkówki
- pół szklanki ciemnego piwa
- sól
- pieprz
- 2 łyżeczki rozmarynu
- 2 łyżeczki tymianku
- 3 łyżki oleju
przyrządzanie:
- Piwo, olej i zioła wymieszaj.
- Karkówkę opłucz, przełóż do zamykanego naczynia, zalej marynatą, odstaw na noc do lodówki.
- Mięso wraz z marynatą umieść w rękawie do pieczenia.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 50 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















