Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Do czego podawać wina słodkie?

Do czego podawać wina słodkie?

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Otręby żytnie – smak zdrowia

Otręby żytnie – smak zdrowia

SERnikowe Love!  Przepis na sernik idealny!

SERnikowe Love! Przepis na sernik idealny!

Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom

Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom

Wypoczynek na gotowo

Wypoczynek na gotowo

Co przygotować na kolację? Jakie dania wybierać, a jakich unikać?

Co przygotować na kolację? Jakie dania wybierać, a jakich unikać?

Smaki lata w najlepszym wydaniu! Palce lizać!

Smaki lata w najlepszym wydaniu! Palce lizać!

Najlepsze sposoby na przyspieszenie gotowania – czyli jak oszczędzić czas w kuchni?

Najlepsze sposoby na przyspieszenie gotowania – czyli jak oszczędzić czas w kuchni?

Serowe mity

Serowe mity

Czy catering dietetyczny to najlepsze rozwiązanie?

Czy catering dietetyczny to najlepsze rozwiązanie?

Smakowita owsianka z kozim serem

Smakowita owsianka z kozim serem

Czy lepsze są garnki emaliowane, czy zwykłe?

Czy lepsze są garnki emaliowane, czy zwykłe?

Dieta pudełkowa – czy zapewnia różnorodne posiłki?

Dieta pudełkowa – czy zapewnia różnorodne posiłki?

Przystawki i przekąski – pomysł na urozmaicenie menu

Przystawki i przekąski – pomysł na urozmaicenie menu

Pizza po góralsku z plasterkami oscypka

Pizza jest specjałem kuchni włoskiej. W wersji podstawowej jest ona przyrządzana na cieście drożdżowym, polana sosem pomidorowym i posypana tartym serem mozzarella. Nasz przepis urozmaiciliśmy cebulą, wędliną, pieczarkami i oscypkiem.

SKŁADNIKI:

  • 50 dag mąki
  • sól
  • 3 dag.drożdży
  • 3,5 łyżki oleju
  • 0,5 okrągłego oscypka
  • 3 duże pieczarki
  • 15 dag startego żółtego sera
  • 5 plasterków wędliny
  • 0,5 cebuli
  • keczup
  • przyprawa do pizzy
  • sosy: ziołowy i meksykański

PRZYGOTOWANIE

  1. Mąkę wsypujemy do miski.Dodajemy sól i drożdże. Wlewamy olej i szklankę letniej wody,mieszamy. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 20 minut do wyrośnięcia.
  2. Cebulę i pieczarki obieramy.
  3. Oscypka i pieczarki kroimy w plastry,cebulę i wędlinę w małą kostkę.
  4. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 2 cm.
  5. Na blasze rozkładamy papier do pieczenia i wykładamy ciasto.
  6. Równomiernie rozsmarowujemy cienką warstwę keczupu, posypujemy przyprawą do pizzy.
  7. Kolejno warstwami układamy: cebulę, wędlinę, pieczarki i oscypka. Następnie równomiernie posypujemy żółtym serem.
  8. Pizzę pieczemy ok.15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220 stopni, aż żółty ser się lekko przyrumieni.
  9. Podajemy z sosami: ziołowym i meksykańskim.