Wielkanoc to dla Polaków przede wszystkim święta rodzinne i okazja, by spędzić z najbliższymi trochę czasu przy wspólnym, bogato zastawionym stole. Aby urozmaicić świąteczne menu warto skorzystać z Wielkanocnych propozycji Pascala Brodnickiego. Jego autorski przepis doskonale sprawdzi się podczas rodzinnego obiadu czy kolacji.
składniki:
- 1 duży kawałek polędwicy wieprzowej (600 g)
- 1 cebula pokrojona w piórka
- 3 ząbki czosnku w łupince
- 2 listki laurowe
- 1 gałązka świeżego tymianku
- 1 szklanka wytrawnego białego wina
- 3 łyżki miodu
- 60 g Ramy Smaż jak szef kuchni – wariant maślany smak
- 2 łyżki octu
- 250 ml bulionu drobiowego
- 1 łyżeczka imbiru w proszku
- 50 g suszonych moreli
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- pieprz i szczypta soli
przyrządzanie:
Przepis Pascala Brodnickiego na:
Polędwiczka wieprzowa duszona na białym winie z miodem, morelami i imbirem
Przepis dla 4 osób
Czas przygotowania: 10 minut
Czas przyrządzania: 35 minut
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















