Aromatyczna mięsna potrawa- warto wypróbować.
składniki:
- 2 kiełbasy
- cebula
- 6 pieczarek
- 2 papryki
- puszka czerwonej fasoli
- puszka kukurydzy
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- łyżeczka cukru
- łyżeczka ostrej papryki
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- łyżeczka soli
- 2 łyżeczki pieprzu
- łyżeczka majeranku
- olej
przyrządzanie:
- Kiełbasę pokrój w plasterki i podsmaż na oleju.
- Dodaj pokrojoną w kostkę cebule i zeszklij ją.
- Pieczarki pokrój na ćwiartki, a paprykę w kostkę.
- Dodaj do potrawki i duś pod przykryciem do miękkości.
- Podlej potrawkę koncentratem pomidorowym, rozcieńczonym w pół szklanki zimnej wody z łyżeczka cukru.
- Dopraw mieloną papryką, solą, pieprzem i duś jeszcze 10 minut.
- Dodaj kukurydzę i fasolę, wymieszaj i duś około 2 minut.
- Na koniec dopraw majerankiem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














