Aromatyczna mięsna potrawa- warto wypróbować.
składniki:
- 2 kiełbasy
- cebula
- 6 pieczarek
- 2 papryki
- puszka czerwonej fasoli
- puszka kukurydzy
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- łyżeczka cukru
- łyżeczka ostrej papryki
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- łyżeczka soli
- 2 łyżeczki pieprzu
- łyżeczka majeranku
- olej
przyrządzanie:
- Kiełbasę pokrój w plasterki i podsmaż na oleju.
- Dodaj pokrojoną w kostkę cebule i zeszklij ją.
- Pieczarki pokrój na ćwiartki, a paprykę w kostkę.
- Dodaj do potrawki i duś pod przykryciem do miękkości.
- Podlej potrawkę koncentratem pomidorowym, rozcieńczonym w pół szklanki zimnej wody z łyżeczka cukru.
- Dopraw mieloną papryką, solą, pieprzem i duś jeszcze 10 minut.
- Dodaj kukurydzę i fasolę, wymieszaj i duś około 2 minut.
- Na koniec dopraw majerankiem.