Bułeczki wymagają nieco składników, ale mamy pewność, że są zdrowe i bez grama chemii. Skusicie się?

składniki:
- 200 g mąki gryczanej
- 150 g mąki amarantusowej
- 150 g skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżeczka świeżych drożdży
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżki zmielonej babki płesznik
- 8 łyżek mieszanych ziaren i pestek – słonecznika, dyni, siemienia lnianego, itd.
- 400-450 ml wody
- 1 łyżeczka dowolnej melasy
- 1 łyżeczka agaru
- 2 łyżki oleju
- mleko roślinne do posmarowania bułeczek
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














