Jak zrobić pyszne, chrupiące krówki, które znamy z dzieciństwa? Możesz własnoręcznie je przygotować i w dodatku nie będą zawierać substancji słodzących ani szkodliwych barwników! Poznaj nasz sprawdzony przepis!
składniki:
- 400 ml śmietany 30%
- 200 g cukru
- 100 g masła
przyrządzanie:
- W rondelku roztapiamy masło.
- Śmietanę i cukier mieszamy i podgrzewamy w osobnym rondelku.
- Składniki łączymy (masło przelewamy do śmietany)
- Podgrzewamy przez około 20-30 minut (musi dobrze zgęstnieć!)
- Następnie przelewamy do formy i studzimy.
- Ostudzoną masę kroimy w kostkę.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














