To danie to coś pomiędzy makaronem z warzywami, a zupą. Jeżeli uwielbiacie japońskie smaki, koniecznie powinniście przetestować to danie.
składniki:
- 2 większe pory - tylko białe części
- 30 dag piersi z kurczka
- 15 dag suchego makaronu udon
- 4 szklanki bulionu mięsnego (doprawdy nie może być z kostki)
- 2 łyżki masła
- 4 łyżki jasnego sosu sojowego
- 1 łyżeczka cukru
- cytryna
- garść kiełków (najlepiej słonecznika)
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















