Puszyste racuchy z bananami i kardamonem. Przepyszne na obiad. Każde dziecko je pokocha! Można serwować z lodami.

składniki:
- 130 g mąki
- 150 ml mleka
- 1 łyżka cukru
- 1 jajko
- olej do smażenia lub olej kokosowy jeśli używacie
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- pół łyżeczki kardamonu
- 2 banany
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














