Kasza jaglana na słodko to dobra alternatywa dla owsianki czy mleka z płatkami. Podana z bananami to sycąca i pożywna przekąska na cały dzień. Pycha!

składniki:
szklanka kaszy jaglanej
pół litra mleka
2 banany
tarta czekolada
cukier trzcinowy lub miód
przyrządzanie:
1. Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy wrzątkiem przepłucz gorącą wodą, aby pozbyć się goryczy.
2. Gotujemy mleko i wrzucamy kaszę.
3. Gotujemy przez 15 minut aż kasza będzie miękka
4. Banany rozgniatamy za pomocą widelca i dodajemy na 3 minuty przed końcem gotowania.
5. Doprawiamy miodem lub cukrem.
6. Dekorujemy plastrami bananów i tartą czekoladą.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













