Sernik, który zaskakuje! Połączenie aksamitnego twarożku z kruchym spodem orzechowym to prawdziwe niebo w gębie. Koniecznie spróbujcie!

składniki:
Składniki na spód orzechowy:
- 2/3 szklanki golden syrupu
- 1/3 szklanki roztopionego masła
- 1 łyżka ciemnego brązowego cukru
- 2 jaja
- 1,5 szklanki posiekanych orzechów włoskich lub pekan
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1 i 3/4 szklanki pokruszonych ciastek pełnoziarnistych typu digestive
- 1/3 szklanki masła, roztopionego
- 750 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie
- 1 szklanka jasnego brązowego cukru
- 2 łyżki mąki pszennej
- 4 jajka
- 2/3 szklanki kremówki 36%
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
przyrządzanie:
Sprawdź nasz przepis!