Rodzynki to suszone winogrona. Jemy je na surowo, ale częściej dodajemy do ciast, ale co o nich wiemy? Oto 6 ciekawostek, które was zaskoczą.
- Rodzynki są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Zawierają cenne mikroelementy: witaminy z grupy B. Udowodniono, że poprawiają pamięć i koncentrację. Dodają energii i są uwielbiane przez sportowców- w błyskawiczny sposób odżywiają organizm.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















