Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Do czego podawać wina słodkie?

Do czego podawać wina słodkie?

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Otręby żytnie – smak zdrowia

Otręby żytnie – smak zdrowia

SERnikowe Love!  Przepis na sernik idealny!

SERnikowe Love! Przepis na sernik idealny!

Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom

Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom

Wypoczynek na gotowo

Wypoczynek na gotowo

Co przygotować na kolację? Jakie dania wybierać, a jakich unikać?

Co przygotować na kolację? Jakie dania wybierać, a jakich unikać?

Smaki lata w najlepszym wydaniu! Palce lizać!

Smaki lata w najlepszym wydaniu! Palce lizać!

Rosyjski winegret

Jedna z najbardziej znanych w Rosji sałatek

przepis z kuchni: rosyjskiej

czas: 20 minut + 40 minut gotowania jarzyn

liczba porcji: 6

składniki:
3 duże ziemniaki
2 marchewki
2 buraki
2 kiszone ogórki
300 g kiszonej kapusty
po puszce groszku i fasoli
po łyżce posiekanej natki pietruszki i szczypiorku
3 łyżłi oliwy
2 łyżki winnego octu
2 łyżeczki musztardy
szczypta cukru|
sól, pieprz

przyrządzanie:

Ziemniaki, marchew i buraki obrać i ugotować w osolonym wrzątku do miękkości (buraki gotować osobno, aby nie zabarwiły pozostałych warzyw). Wystudzić, a następnie wraz z ogórkami kiszonymi pokroić w kostkę. Kapustę kiszoną drobno posiekać. Groszek i fasolę odsączyć. Składniki połączyć, dodać natkę pietruszki i szczypiorek. Z oliwy, octu, musztardy, cukru przygotować sos, polać nim sałatkę i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

uwagi:
Sałatkę można podawać od razu po przyrządzeniu, ale najsmaczniejsza będzie chłodzona kilka godzin.