Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Panettone – włoska świąteczna babka

Panettone – włoska świąteczna babka

Najlepsze europejskie przysmaki świąteczne – TOP 10 MUST EAT

Najlepsze europejskie przysmaki świąteczne – TOP 10 MUST EAT

Kurkuma – złota przyprawa na odporność! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które musisz wypróbować

Kurkuma – złota przyprawa na odporność! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które musisz wypróbować

Cynamon – superprzyprawa na zimę! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które pokochasz

Cynamon – superprzyprawa na zimę! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które pokochasz

Cynamon – pachnący skarb, który działa jak naturalny „boost” dla zdrowia!

Cynamon – pachnący skarb, który działa jak naturalny „boost” dla zdrowia!

Pierniczki 2.0 – nowe pomysły na dekoracje

Pierniczki 2.0 – nowe pomysły na dekoracje

Ryba z warzywami w sosie orientalnym

Ryba z warzywami w sosie słodko-pikantnym to propozycja dla osób, które uwielbiają orientalne smaki. Prosty i szybki sposób na obiad.

06-11-52-338_640

 

składniki:

  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka utartego kłącza imbiru
  • ok. 100 ml winnego octu
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/4 łyżeczki soli
  • papryczka chili
  • 400 g dorsza
  • pół papryki żółtej
  • pół papryki czerwonej
  • 1 marchewka
  • przyprawy w proszku : imbir, czosnek, papryka chili, słodka papryka, tymianek, sól, pieprz

przyrządzanie:

1.  Papryczki należy przekroić na pół i wyciągnąć z nich pestki. Następnie pokroić na malutkie kosteczki.
2. Imbir zetrzeć na tarce , rozgnieść czosnek.
3. Do małego rondelka wlewamy ocet, i wsypujemy cukier. Gotujemy.
4.Wrzucamy papryczkę i przyprawy i mieszamy.
5. Rybę myjemy, kroimy i przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, tymiankiem, imbirem i czosnkiem. Obtaczamy w mące i smażymy na oleju.
6. Dodajemy warzywa pokrojone i dusimy na patelni. Wlewamy do ryby sos.
7. Możemy podawać z kaszą, ryżem lub makaronem.
ZOBACZ TEŻ: Duszone kalmary w sosie z czerwonego wina