Przedstawiamy proste kroki do przygotowania najlepszych na świecie sajgonek nadzianych kurczakiem i warzywami!
składniki: 
- - filet z kurczaka - 300 g
 - - kapusta pekińska - 5 liści
 - - cebula - 1 szt.
 - - por - 1 szt.
 - - grzyby mun - 1 garść
 - - papier ryżowy
 - - olej do smażenia - 200 ml
 - - sos sojowy - 1 łyżka
 - - sól - 1 szczypta
 - - pieprz - 1 szczypta
 - - cukier - 1 łyżeczka
 
przyrządzanie:
- Grzyby namaczamy pół godziny wcześniej w gorącej wodzie.
 - Mięso kroimy w drobną kostkę.
 - Cebulę i pora siekamy.
 - Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju.
 - Wrzucamy cebulę i pora.
 - Dodajemy odciśnięte i pokrojone grzybki.
 - Dokładnie mieszamy i chwilę razem podsmażamy.
 - Dodajemy drobniutko poszatkowaną kapustę.
 - Doprawiam solą i pieprzem.
 - Po usmażeniu odstawiamy.
 - Na tej samej patelni rozgrzewamy kolejną niewielką porcję oleju.
 - Wrzucamy mięso.
 - Skrapiamy sosem do smażenia z czosnkiem, bazylią i chilli .
 - Smażymy do momentu aż mięso będzie miękkie.
 - Doprawiamy do smaku sosem sojowym.
 - Przygotowane mięso mieszamy z warzywami.
 - Arkusze papieru smarujemy gorącą wodą wymieszaną z cukrem.
 - Czekamy aż zmiękną.
 - Nakładamy farsz.
 - Zamykamy i delikatnie zwijamy jak krokiety.
 - Odstawiamy na ok. 10 minut.
 - Smażymy na głębokim oleju do zrumienienia!
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














