Przepis na lekki, ale sycący obiad - sałatka z tuńczykiem, bobem i gotowanym jajkiem.
składniki:
- sałata lodowa x 1/3 szt.
- rukola x 1/8 op.
- pomidorki koktajlowe x 5szt.
- bób x 0,08kg
- cebula czerwona x 1/2 szt.
- tuńczyk x 1/2 op.
- jajko x 1 szt.
- papryka czerwona x 1/4szt.
- oliwa 0,1l
- czosnek x 1 ząbek
- sól, pieprz, cukier
- ocet jabłkowy 0,05l
przyrządzanie:
Justyna Pląskowska – Szef wrocławskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert z zakresu zdrowego żywienia oraz samodzielnego kreowania sztuki kulinarnej poleca
SAŁATA Z BOBEM, TUŃCZYKIEM
I GOTOWANYM JAJKIEM, DRESSING PAPRYKOWY
- Czas przygotowania: 30-40 minut
- Poziom : Łatwy
Zobacz też: Millefoglie z wędzonym pstrągiem