Pomysł na błyskawiczną obiado-kolację? Sałatka w każdej postaci. Dzisiaj serwujemy z burakiem pieczonym oraz orzechami włoskimi. 

składniki: 
- 1 upieczony burak czerwony
 - kilka orzechów włoskich wcześniej uprażonych na suchej patelni
 - garść nasion słonecznika również uprażonych na suchej patelni
 - sałata lub rukola
 - pieprz cytrynowy
 - oliwa z oliwek
 - sól gruboziarnista
 - sok z cyttyny
 - marchew
 - ser feta
 
przyrządzanie:
- Sałatę umyć i osuszyć. Dodać łyżeczkę oliwy, nasiona słonecznika, pieprz cytrynowy, sól, kilka kropel soku z cytryny. Całość wymieszać.
 - Dodać buraka pokrojonego w plastry oraz pokruszony ser feta.
 - Dodać orzechy, marchewkę pokrojoną w cienkie paski.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














