Pyszna, zdrowa i sycąca sałatka - idealna dla wegetarian i fanów zdrowego odżywiania.
składniki:
- 1/2 szklanki komosy ryżowej (quinoa)
- czerwona papryka
- 3 ząbki czosnku
- pół pęczka natki pietruszki
- garść sałaty rzymskiej
- masło, oliwa, cytryna
- 100 g sera feta
- brokuł
przyrządzanie:
- Komosę wsypać do rondelka i mieszając podprażyć, wlać 1 szklankę wody, doprawić solą, pieprzem, dodać pół łyżeczki oliwy, pół łyżeczki soku z cytryny i pół ząbka czosnku. Przykryć i gotować.
- Posiekać natkę pietruszki. Na większą patelnię włożyć łyżkę masła i 1 łyżką oliwy, dodać resztę drobno posiekanego czosnku i chwilę podsmażyć. Dodać paprykę i brokuła.
- Na talerzu rozłożyć sałatę, dodać komosę i warzywa. Posypać fetą.