Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Sernik jaglany a’la Snickers

Sernik jaglany o smaku snikersowym. Pyszotka, którą pokochacie od pierwszego kęsa.     

składniki:
Spód ciasta - 1 szklanka namoczonych wcześniej przez noc daktyli - 2 szklanki wiórków kokosowych - 2 łyżki kakao - 1/2 łyżeczki wanilii Nugat - 1 szklanka kaszy jaglanej - 1 łyżeczka oleju kokosowego - 2 szklanki mleka - 200 g pasty kokosowej - 3 łyżki cukru brązowego - 5 łyżek miodu - 1 łyżka oleju kokosowego - 2 łyżki soku z cytryny Karmel - 2 łyżki masła orzechowego - 1/3 szklanki orzeszków ziemnych - 250 ml mleczka kokosowego - 4-5 łyżek brązowego cukru

przyrządzanie:

Jak zrobić spód do tego ciacha? – Zblenduj dokładnie miękkie daktyle i wiórki kokosowe. Dodaj do tego wanilię i kakao. Mieszaj. Teraz uformuj kulę i wyłóż nią spód foremki.
Nugatowy krem robimy tak– Ugotuj mleko, kaszę opłucz i wrzuć do gotującego mleka, dodając łyżeczkę oleju kokosowego. Gotuj pod przykryciem ok. 20 minut. Kasza powinna wchłonąć całe mleko, a następnie ostygnąć.

Dodaj do niej rozpuszczoną w kąpieli wodnej pastę kokosową i pozostałe składniki, a następnie zmiksuj. Masę wylej na spód ciacha i czym prędzej włóż do lodówki.
Karmel
 robimy tak- Podgrzej mleczko kokosowe z cukrem. Kiedy zacznie bulgotać, zmniejsz ogień i gotuj aż masa zgęstnieje (im tłustsze mleko, tym szybciej zgęstnieje, ale to może potrwać dość długo). Wyjmij ciasto z lodówki, posmaruj je masłem orzechowym, wysyp na górę orzeszki i całość polej masą kajmakową. Wstaw z powrotem do lodówki i poczekaj aż kajmak zastygnie.