Pora na kolejne świąteczne ciasto! Tym razem puszysty sernik wiedeński posypany cukrem pudrem.
CZYTAJ RÓWNIEŻ: http://palcelizac.pl/swiateczne-pomysly-na-prezent-dla-fanow-gotowania/

składniki:
- kilogram twarogu (tłustego, zmielonego)
- 10 jaj
- 250 g masła
- 300 g cukru pudru
- 3 łyżki mąki pszennej
- starta skórka z całej pomarańczy
przyrządzanie:
- Masło w temperaturze pokojowej utrzeć, aż będzie puszyste.
- Stopniowo dodawać żółtka oraz cukier.
- Dodawać ser, mąkę i skórkę pomarańczową. Dobrze wymieszać.
- Białka ubić na sztywno, bardzo delikatnie dodać do masy serowej.
- Formę o średnicy 26 cm posmarować masłem. Dodać masę.
- Do piekarnika włożyć foremkę z gorącą wodą (położyć na dno piekarnika).
- Włożyć formę z masą i piec w 180 stopniach przez godzinę.
- Po godzinie stopniowo otwierać piekarnik, aby temperatura gwałtownie nie zmieniła się.
- Po całkowitym ostudzeniu sernika, posypać go cukrem pudrem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














